آش گیلاخه کرمانشاه ثبت ملی می‌شود

مسئول ثبت آثار ملی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کرمانشاه از آغاز برنامه تهیه پرونده ثبت ملی غذاها و نان‌های محلی استان که با گیاهان خوراکی بهاری پخت می‌شوند، خبر داد.

به گزارش میراث آریا  به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه، اکرم طهماسبی امروز دوشنبه یکم اردیبهشت ۹۹ با اشاره به اقلیم کوهستانی کرمانشاه، اظهار کرد: «این شرایط آب و هوایی و چشمه‌سارهای جوشان در استان باعث شده تا هرساله در فصل بهار رویش گیاهان خوراکی و دارویی زیادی را در دشت‌ها و کوه‌های شهرستان‌های مختلف داشته باشیم.»

او تصریح کرد: «کنگر، زو، پیچک، سورانه، شنگ، پاغازه، گیلاخه، ریواس و قارچ ازجمله این گیاهان هستند که از دیرباز بخشی از تغذیه و خوراک مردم ساکن در روستاها و شهرهای استان را به‌ویژه در فصل بهار تشکیل می‌دهند.»

مسئول ثبت آثار ملی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کرمانشاه بابیان اینکه مردم استان با استفاده از این گیاهان خوراکی غذاها، آش‌ها و نان‌های محلی خوشمزه‌ای تهیه می‌کنند، عنوان کرد: «با توجه به اینکه قدمت پخت برخی از این آش‌ها و نان‌ها بسیار طولانی بوده و به‌نوعی میراث معنوی برجای‌مانده از پیشینیان ما هستند، برای همین از سال گذشته برنامه ثبت ملی آن‌ها را در دستور کار قراردادیم.»

او تصریح کرد: «برای تحقق این هدف در گام اول نحوه پخت آش \"گیلاخه\" که از گیاه گیلاخه در منطقه کرندغرب درست می‌شود را در برنامه قراردادیم و پس از تکمیل پرونده آن را به وزارتخانه ارسال کردیم تا در شورای ثبت آثار ملی وزارتخانه مورد داوری قرارگرفته و به ثبت ملی برسد.»

طهماسبی اضافه کرد: «در حال حاضر هم با توجه به شروع فصل بهار و رویش گیاهان خوراکی در نظر داریم تا با فیلم‌برداری از محل رویش، تهیه و نحوه پخت خورشت کنگر و نان پیچک و کلانه، پرونده آن‌ها را برای ثبت ملی آماده کرده و به وزارتخانه ارسال کنیم.»

او بابیان اینکه ثبت ملی سایر غذاها و خوراکی‌های محلی هم که با گیاهان بهاری پخت می‌شوند در دستور کار قرارگرفته، افزود: «هرچند ممکن است غذاهایی که با گیاهان خوراکی در کرمانشاه پخت می‌شود در استان‌های هم‌جوار هم آن‌ها را داشته باشیم، اما نحوه پخت آن‌ها در هر منطقه متفاوت است و از این نظر مشکلی برای ثبت ملی آن‌ها نداریم.»

انتهای پیام/

کد خبر 1399020122

برچسب‌ها